За словами Зеленського, він мав кілька розмов з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим з цього приводу / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що винні у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова понесуть і політичну, і кримінальну відповідальність.

Про це він сказав під час включення із Брюсселя в ефірі "Сніданку з 1+1", повідомляє ТСН.

Зеленський пообіцяв, що винуватці загибелі дитини у Переяславі-Хмельницькому Київської області будуть покарані.

Відео дня

Читайте такожУ Переяслав-Хмельницькому сьогодні будуть прощатися з 5-річним Кирилом, убитим поліцейськими

"Це просто якесь безглуздя, попали в хлопця, забрали життя в дитини. Тому, я вже про це говорив, дуже серйозне питання і будуть дуже серйозно всі покарані", - наголосив він.

За словами Зеленського, він мав декілька розмов з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим з цього приводу.

"Я впевнений, що буде і політична відповідальність, буде і кримінальна відповідальність. Ми про це вже говорили неодноразово з міністром протягом цих днів", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня у Переяслав-Хмельницькому патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Вони влучили у 5-річного Кирила, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

Патрульні підозрюються у грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ).

4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою до 30 липня без альтернативи внесення застави.