Князєв повідомив, що тимчасово відсторонив Ценова від виконання обов’язків / фото УНІАН

Керівник поліції Київської області Дмитро Ценов відсторонений від посади, але не звільнений з поліції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова Національної поліції Сергій Князєв на засіданні Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

За його словами, Ценов звернувся до Князєва з проханням зняти його з посади і направити у відрядження в зону проведення операції Об’єднаних сил.

Відео дня

Князєв повідомив, що тимчасово відсторонив його від виконання обов’язків керівника поліції Київщини, однак не звільнив з лав поліції.

На запитання членів комітету, чому не звільнив, він зауважив, що для того, щоб мати підстави для звільнення, потрібно дочекатися результатів службового розслідування цієї трагедії.

Читайте такожВбивство хлопчика на Київщині: Аваков розповів про п'ятьох підозрюваних

Як повідомляв УНІАН, 31 травня у Переяслав-Хмельницькому патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Вони влучили у 5-річного Кирила Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

Патрульні підозрюються у грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ).

4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою до 30 липня без альтернативи внесення застави.

Сьогодні, 5 червня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що не збирається писати заяву про відставку у зв’язку із вбивством дитини. Також, на його думку, не повинен через це йти у відставку і голова Нацполіції Князєв.