Консул Іспанії в Узбекистані Альфонсо Лопес Пандіелья підтвердив той факт, що переплив протоку, але від коментарів відмовився / скріншот

Почесний консул Іспанії в Узбекистані Альфонсо Лопес Пандіелья 1 червня брав участь у російських змаганнях X-Waters і переплив Керченську протоку, порушивши таким чином державний кордон України.

Про це повідомляє Крим.Реалії ТВ.

Відомо, що маршрут пролягав від коси Чушка, що в Краснодарському краї Росії, до фортеці Єні-Кале в Керчі.

Відео дня

Читайте такожДо Києва їде білоруський комік, який виступав в окупованому Криму

Консул підтвердив той факт, що переплив протоку, але від коментарів відмовився.

«Не знаю. Я не хочу ніяких коментарів давати», - сказав Альфонсо Лопес Пандіелья.

Дипломат також підтвердив, що, будучи почесним консулом, не перебуває на державній службі в Іспанії.

У Держприкордонслужбі нагадали про відповідальність за відвідування анексованого Криму з порушенням режиму перетину українського держкордону.

«Таким іноземцям забороняється в'їзд в Україну мінімум на 3 роки. Розмір штрафу до 5100 гривень, якщо ж це порушення було вчинене групою осіб, то від 5100 гривень», - повідомив начальник відділу з питань взаємодії із засобами масової інформації Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

Після анексії Україна закрила всі міжнародні пункти пропуску на півострові. Законно потрапити в Крим можна тільки через пункти в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з Херсонською областю. Порушникам загрожує депортація і штраф.

Як повідомляв УНІАН, 23 травня в Україну не пустили російського письменника Антона Антонова-Овсієнка, який активно виступає проти президента РФ Володимира Путіна.