Біля АП з’явилися велосипеди / фото twitter.com/APUkraine

Під будівлею Адміністрації президента України встановили велостанцію європейської мережі Nextbike.

Про це повідомила прес-служба АП у Twitter.

"Сьогодні, 14 червня, під будівлею Адміністрації президента було встановлено велостанцію європейської мережі Nextbike. Цей проект функціонує вже в понад 200 містах 25 країн світу, а до України прийшов у серпні 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 8 лютого 2018 р. Київрада затвердила Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури столиці. Документом передбачено створення у столиці близько 240 км веломаршрутів у найближчі роки та понад 1000 км транспортних, рекреаційних та приміських шляхів для користувачів велотранспорту.

Читайте також«Міст Кличка» тимчасово перекрили для проведення техробіт (фото, відео)

15 серпня 2018 року у парку ім. Тараса Шевченка почав працювати перший пункт громадського прокату велосипедів. Пункт відкритий у рамках пілотного проекту Вike sharing, який влада столиці реалізує спільно з німецькою компанію Nextbike.

4 квітня 2019 року в КМДА повідомили, що в столиці відкриють ще 231 пункт прокату велосипедів. Велосипеди можна буде знайти на 33-х затверджених локаціях, звичних для велолюбителів. Наразі затверджено умови інвестиційного конкурсу зі створення мережі прокату велосипедів, згідно з якими інвестор має створити у Києві ще 231 пункт прокату та забезпечити наявність у них 2 тис. велосипедів, що мають бути обладнані програмним забезпеченням, GPS-трекерами та смарт-замками.