До Адміністрації президента можна буде ходити в шортах / фото УНІАН

Український підприємець і кандидат у депутати від партії Слуга народу Давид Арахамія повідомив, що ініціював зміни у правилах дрес-коду для відвідувачів Адміністрації президента.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«В адміністрацію вже можна (приходити в шортах – ред.). Мене не пускали. Кажуть: дрес-код. Я кажу: хто дрес-код затвердив? Вони кажуть: не знаємо. Я знайшов коменданта. Кажу: а чому дрес-код, чому не можна в шортах? І знайшли документи. Поміняли документи. Зараз можна», - сказав він.

Відео дня

За його словами, відповідні зміни внесли у документ, який вимагав спеціального дозволу для відвідування будівлі адміністрації з ноутбуком.

Читайте такожПід Адміністрацією президента встановили велостанцію

«Розумієте, в адміністрацію президента не можна без спеціального дозволу пройти з комп’ютером. Але туди багато журналістів ходить, експертів. І в них є комп’ютери. Я кажу: чому iPhone можна, iPad як планшет можна (це є фактично комп’ютер), а комп’ютер вже не можна? От що за дурня? Просто ніхто не «парився». Я знайшов документ, який це регламентує. Ми пішли і підписали документ, що зараз можна і з ноутбуком. Тобто це такі вже дві маленькі реформи», - сказав Арахамія.

Відповідальна за департамент інформаційної політики Ірина Побєдоносцева підтвердила, що документ, який регламентує зовнішній вигляд співробітників і відвідувачів будівлі АП, буде змінений.

За її словами, "поки на офіційному рівні це у робочому процесі".

«Цей процес триває, тому що це не така проста історія. Але це буде точно, бо ми всі підтримуємо цю ініціативу і вважаємо, що це трохи застарілі заходи. Найближчим часом має запрацювати ця інновація», — сказала вона.