Ректор Леонід Губерський розірвав угоду з Портновим / фото УНІАН

Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський близько 22 години приїхав до Червоного корпусу на вимогу студентів.

Читайте такожВідновлення Портнова в КНУ: студент заявив про погрози за участь в акції протесту

Про це повідомила народний депутат Вікторія Сюмар на сторінці в Facebook.

Губерський розірвав угоду з Портновим, підписавши відповідний указ.

"Студенти вимагають дооформлення документу. Вимагають номер наказу у документі та печатку. Печатку адміністрація обіцяє поставити зранку, коли відчинять канцелярію. Обіцяють опублікувати в Інтернеті. Учасники акції стоять під корпусом, їмо піцу. Святкуємо. Співаємо Гімн України. Перемога!", - повідомили організатори протесту на каналі "Ні Портнову в КНУ" у Telegram.

Сам Портнов зазначив, що спокійно ставиться до свого відсторонення від викладацької діяльності в університеті.

"Скасували наказ про моє призначення в університет. Спокійно приймаю це рішення і продовжую займатися Порошенко", - написав політик у своєму телеграм-каналі.

Як повідомляв УНІАН, у четвер, 20 червня, в акції протесту біля "Червоного корпусу" беруть участь близько 200 студентів КНУ ім. Шевченка.

Вони тримають плакати: «Портнов, пора в Ростов», «Місце Портнова - у в’язниці, а не в університеті», «Сьогодні - Портнов, завтра - Янукович».

Також написи на плакатах стосуються і ректора закладу вищої освіти Губерського, зокрема, на одному з плакатів написано «Губерський = Путін».

Згодом студенти розпочали сидячий страйк біля кабінету ректора Леоніда Губерського.