Максим Галицький оприлюднив фото концтабору з підписом «ЛГБТ-прайд» / фото: debaty.sumy.ua

Через висловлювання заступника міського голови Сум Максима Галицького щодо Маршу рівності розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у мікроблозі Twitter.

Читайте такожУ поліції заявили про відсутність постраждалих під час Маршу рівності у Києві

Відео дня

"За фактом подібних висловлювань розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 ККУ - умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі (та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми переконаннями - УНІАН). Слідство доручено ГУ НП в Сумській області", - написала вона.

Йдеться про допис у соцмережі заступника міського голови Сум Максима Галицького - він опублікував фото людей із концтаборів і підписав: "ЛГБТ-прайд здорової людини. Вірю - не за горами час, коли т.зв. прайди виглядатимуть саме так".

Заступник мера Сум потрапив під кримінал через образливий допис на адресу ЛГБТ-спільноти

"Один із заступників Сумського міського голови напередодні проведення Маршу рівності в підтримку ЛГБТ-спільноти у Facebook висловив своє бачення щодо цієї події, зокрема зауважив, що хотів би бачити таких осіб у концтаборах", - зазначила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталя Науменко.

За її словами, відомості до ЄРДР за відповідної статтею ККУ були внесені сьогодні, 23 червня.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Києві пройшов Марш рівності – мирна хода за права людини для ЛГБТ-спільноти. У Марші були представлені різні організації, а також військові з ЛГБТ-спільноти.

Поліцейські затримали 9 осіб, які планували провокації на Марші рівності. Затримані особи віком від 18 до 48 років. Їм загрожує від трьох до семи років ув’язнення.