У більшості випадків виклики про мінування надходять від ботів з території Росії / lv.npu.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ України у зв'язку з зростанням кількості неправдивих викликів про замінування об'єктів має намір змінити порядок реагування на такі повідомлення.

Читайте такожУ Києві в годину пік зачинено станцію метро "Хрещатик" та перехід на "Майдан Незалежності"

Про це LB.ua повідомив глава департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко. «В силу масових повідомлень про замінування тих чи інших об'єктів у столиці за останній час ми ініціюємо підготовку проекту змін в наші внутрішні правові акти, які уточнюють регламент реагування органів правопорядку на такі повідомлення», - заявив він.

Відео дня

Шевченко підкреслив, що МВС ініціюватиме посилення кримінальної відповідальності за неправдиві повідомлення. Зокрема, можуть збільшити термін позбавлення волі, а також ввести конфіскацію майна.

Речник МВС додав, що в більшості випадків виклики про мінування надходять від ботів з території Росії і окупованих районів Донбасу.

Як повідомляв УНІАН, останнім часом по всій Україні почастішали випадки «мінування» супермаркетів, ТРЦ, навчальних закладів та лікарень. Так, у Києві затримали 49 псевдомінерів за перших три місяці 2019 року.