16-річній Дар’ї Коцюрубі винесли попередження / Даша Коц/Facebook

Суд визнав винною 16-річну Дар’ю Коцюрубу у адміністративному правопорушенні, яке мало місце 25 травня, коли дівчина разом з товаришем у центрі Рівного тримали плакати за імпічмент президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомляє Ua:Рівне.

Після акції поліція запросила їх до відділку та склала протокол за неповідомлення відповідних органів при проведенні мітингів. Також протокол склали і на матір неповнолітньої.

Відео дня

Читайте такожПарубій підписав закон про ТСК із процедурою імпічменту президента

Як повідомила матір Дар’ї Наталія, у Рівненському міському суді рішення щодо правопорушення винесли ще 13 червня.

«Була в суді, забрала рішення судді Діонісьєвої. У нас – попередження, штрафу немає. Але ми будемо подавати апеляцію і доводити невинуватість. По моїй справі (неналежне виховання - УНІАН) – то її перенесли», - розповіла Наталія.

Жінка додала, що товариша Дар’ї Романа суд також визнав винним.

Нагадаємо, міський суд визнав Дар’ю Коцюрубу винною у розклеюванні листівок, які у поліції назвали агітацією без вихідних даних. У цій справі стався конфуз: матері дівчини спочатку в суді дали постанову про те, що дівчину визнали невинною, а згодом, коли у поліції оприлюднили іншу постанову, де дівчина визнана винною, в суді зазначили, що помилились працівники та помилково надіслали проект постанови, а не прийняте суддею рішення.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію № 22/053360-еп про свою відставку, яка набрала 25 тисяч голосів.