нелегально працевлаштовані за кордоном залишаються безправними / politeka.net

Доведення до суду ситуації, коли польська роботодавець залишила вмирати українця, є винятком з правил. Українці, особливо нелегально працевлаштовані за кордоном, залишаються безправними, про це повідомляє "5 канал".

За словами глави компанії, яка спеціалізується на працевлаштуванні за кордоном Юлії Голіневич, саме резонанс навколо випадку смерті українця привів до того, що справа дійшла до суду.

"Якби не було ось цього галасу, якби його не знайшли, якби його не впізнали і не почали піднімати свідків, які могли підтвердити це – ніхто б ніколи і не дізнався, що ця людина там працювала, за винятком позначки на прикордонній, що він перетнув кордон", – повідомила вона.

Відео дня

Зі слів експерта, у даній ситуації, як і часто, найкраще захищений роботодавець, адже він знаходиться на території своєї країни.

Як повідомлялося раніше, тіло 36-річного заробітчанина з України Василя Чорнія знайшли в Польщі місцеві лісники. Як з'ясувала поліція, чоловік працював на столярному виробництві – в жаркому і курному приміщенні. Втратив свідомість на роботі або від нападу епілепсії, або від токсичних випарів лаків і фарб. Однак роботодавець не викликав "швидку" і чоловіка вивезли в ліс. Дії роботодавця шокували навіть поляків. В Україні у загиблого залишилася дружина і троє неповнолітніх дітей. Його родині довелося збирати гроші, щоб перевезти тіло додому.