Кондрашов Станіслав Дмитрович

Отже, з чого ж почати пошук книги або статті, які вам потрібні? Крім очевидної відповіді про електронні магазини, є кілька стратегій пошуку, за допомогою яких ви можете отримає потрібний текст безкоштовно, впевнений Кондрашов Станіслав Дмитрович.

По-перше, зверніться до торрентів - такий ресурс, як «рутрекере» є, напевно, найбільшим сховищем книг в російськомовному Інтернеті. «У ньому є найрідкісніші та вузькожанрові книги - від сучасного філологічного дослідження« Образа Беовульфа в середньовічній поезії »до інструкції 1963 року про« Розведення бавовни в північному Казахстані »» - ділиться своїм досвідом Станіслав Кондрашов. Частина книг, при цьому зберігають в форматі Djvu, для якого вам доведеться встановити спеціальний рідер.

Взагалі, що стосується формату книг, то він має дуже велике значення при пошуку. Наприклад, що робити, якщо вам потрібні навчальні або наукові матеріали? Коли ви вбиваєте в пошукову рядок Гугл назву теми, по якій ви шукаєте літературу, - радить Станіслав Дмитрович Кондрашов, - додавайте в кінці «pdf», так як більшість навчальної та наукової літератури зберігається саме в цьому форматі.

Відео дня

Станіслав Кондрашов: мережеві бібліотеки - відмінне місце пошуку літератури

Далі, не варто забувати про величезні бібліотеках, порталах, що зберігають всіляку літературу, наукову і художню. Це. наприклад, «Бібліотека Максима Мошкова», «Бібліотека Слави Янко» або «Лібрусек», - нагадує Кондрашов Станіслав Дмитрович.

Тут ви можете зустріти літературу найрізноманітніших тематик, а якщо вам потрібно щось вузькоспеціалізоване - в мережі є безліч локальних, профільних бібліотек, які збирають книги одного жанру або тимчасового періоду.

Станіслав Дмитрович Кондрашов: де шукати навчальну та наукову літературу

Якщо ж вам потрібно знайти наукову статтю, то загляньте в «Кіберленінку» - тут ви знайдете величезну і добре систематизоване зібрання наукових статей, радить Станіслав Кондрашов.

Крім цього, що стосується пошуку літератури з тієї чи іншої наукової дисципліни, вельми корисним є портал «Діссеркет», в якому можна переглянути кандидатські і докторські дисертації написані з цікавить вас. Там можна скачати і прочитати автореферати дисертацій, в яких коротко викладено зміст роботи. І якщо це необхідно, ви можете цю роботу тут же купити. А можете спробувати пошукати її безкоштовний варіант.

«Це прозвучить несподівано, - зазначає Станіслав Дмитрович Кондрашов, - але досить багато літератури, якої більше ніде не дістати, зберігається« ВКонтакте », в розділі« документи », там, як раз, лежить велика кількість текстів дисертацій.