Італійський суд оголосить вирок українському нацгвардійцю Віталію Марківу / скрін відео

Нацгвардієць Віталій Марків, затриманий в Італії через неправдиве звинувачення у причетності до загибелі італійського фоторепортера на Донбасі 24 травня 2014 року, виступив із заключним словом у суді в місті Павія перед винесенням вироку.

Про це повідомила заступник директора Департаменту комунікації МВС Вікторія Навроцька у Facebook.

«О 14:00 (15.00 – за київським часом – УНІАН) італійський суд винесе рішення у справі гвардійця Віталія Марківа. Саме зараз судді пішли до нарадчої кімнати», - зазначила вона.

Читайте такожСправа нацгвардійця Марківа: на суді в Італії з підсумковою промовою виступив адвокат українця

За словами Навроцької, Марків «мужньо тримається».

У заключному слові, звертаючись до суддів, він сказав: «Не заглиблюючись у справу, про яку вже достатньо говорили мої адвокати, хочу сказати: я - солдат, я - патріот своєї країни...вірю в правосуддя і дякую вам за вашу працю».

У МВС вимагають і сподіваються на чесне правосуддя. «Із завмиранням серця чекаємо вироку і віримо у справедливість. Слава українським воїнам!» - резюмувала вона.

Як повідомляв УНІАН, заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Національної гвардії імені Кульчицького старшого сержанта Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою у вбивстві фоторепортера, громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського партнера Андрія Миронова під Слов'янськом 24 травня 2014 року.

17 липня 2017 року суд у місті Павія провів попередній допит Марківа.

За даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ. У Нацгвардії наголосили, що у 2014 році в батальйоні імені Кульчицького в наявності не було жодного міномета.

На даний час український нацгвардієць перебуває у в'язниці у передмісті Мілана.