Кирило Вишинський / REUTERS

Обвинувачений у держзраді колишній головний редактор РІА «Новости Украина» Кирило Вишинський, може за результатом судового засідання 15 липня вийти на волю у зв’язку з рішенням Конституційного суду, який дозволив пом'якшувати запобіжні заходи особам, що утримуються під вартою за підозрою або обвинуваченні в тероризмі чи злочинах проти основ національної безпеки.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

Читайте такожЕкспертиза визнала публікації в "РИА Новости Украина" пропагандистськими

Відео дня

«Сьогодні о 16.15 в приміщенні Подільського райсуду (вул. Хорива, 21) відбудеться засідання у справі керівника пропагандистського на території України інформагентства «РІА-новості» Кирила Вишинського. Що очікується? Що ця людина, офіційно за рішенням суду, вийде на волю», - заявила вона.

Сарган пов’язує можливу зміну запобіжного заходу з рішенням Конституційного суду, що «піклується» про терористів і держзрадників, та привезеним російським журналістом листу мами і, мабуть, маленької записочки, яку передали в руки президенту. Бо потім відбулася і сама телефонна розмова між Володимиром (президентом України Володимиром Зеленським – УНІАН) і Володимиром (президентом РФ Володимиром Путіним – УНІАН)».

На переконання речниці генпрокурора, Кирило Вишинський є важливим для Путіна. «Він важить для Путіна найбільше за всіх українських полонених. Саме тому одного лише Вишинського можна було б обміняти на 24 військовополонених українських моряків (майже 250 днів у полоні, листи матерів, дружин і дітей не помічені Путіним, ні навіть рішення суду ООН негайно випустити українців на волю проігнороване Путіним), на українського журналіста Романа Сущенка (більше 1000 днів у полоні, листи дружини і дітей не помічені Путіним), на українського режисера Олега Сенцова (більше 5 років у полоні, ні листи, ні акції світових кінематографістів та акторів, ні масові чи одиночні протести з вимогою звільнити Сенцова не помічені Путіним)...На всіх разом! Одного Вишинського! Чекаємо на рішення судді. Сьогодні о 16.15», - додала вона.

Читайте такожГПУ оголосила підозру адвокату Вишинського

Як повідомляв УНІАН, затриманому 15 травня 2018 року в Києві Вишинському інкримінують вчинення державної зради і проведення підривної інформаційної діяльності проти України.

4 квітня Подільський райсуд столиці почав розглядати справу проти Вишинського по суті.

7 травня суд продовжив до 22 липня запобіжний захід Вишинському у вигляді тримання під вартою. Того ж дня Верховний суд відмовив у задоволенні касаційної скарги Вишинського щодо його затримання.

3 липня засідання Подільського райсуду Києва у справі Вишинського було перенесено на 15 липня у зв’язку з неготовністю прокурорів слухати справу.

У коментарі УНІАН один з адвокатів Вишинського Андрій Доманський заявив, що захисники мали намір просити суд про зміну запобіжного заходу Вишинському з тримання під вартою на особисте зобов’язання.

Довідка УНІАН. 25 червня Конституційний суд дозволив пом'якшувати запобіжні заходи особам, які утримуються під вартою за підозрою або обвинуваченні в тероризмі чи злочинах проти основ національної безпеки.