На першому місці - Київський національний університет імені Тараса Шевченка / фото УНІАН

Найпопулярнішим закладом вищої освіти серед вступників цього року на сьогодні є Київський національний університет імені Тараса Шевченка, спеціальність - "право".

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила директор ДП "Інфоресурс"Оксана Бєлік на брифінгу щодо підсумків першого тижня подання заяв у виші.

Читайте такожУкраїна має вибороти право на проведення Олімпіади – Зеленський

Відео дня

"ТОП-5 вишів на зараз за кількістю поданих електронних та паперових заяв: на першому місці - Київський національний університет імені Тараса Шевченка, усього подано до даного вишу 35 тис. 41 заява. На другому - Національний університет "Львівська політехніка", подано 32 тис. 331 заява. Львівський національний університет імені Івана Франка - 31 тис. 974 заяви подано до даного закладу", - сказала Бєлік.

На четвертому місці, за її словами, – Київський національний торговельно-економічний університет - 31 тис. 479 заяв, а на п'ятому місці - Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" - 28 тис. 766 заяв.

Крім того, Бєлік заявила, що серед спеціальностей, які найчастіше обирають абітурієнти, на першому місці - "Право", на другому - "Філологія", на третьому - "Менеджмент", на четвертому - "Середня освіта", на п'ятому - "Комп'ютерні науки".

Як повідомляв УНІАН, подання заяв на вступ до закладів вищої освіти триває з 10 до 22 липня.