Батьки збунтувалися проти української мови / Скріншот

В Авдіївці батьки пишуть скарги та протестують проти переходу опорної школи на українську мову. Більшість батьків, діти яких переходять до 6-7 класів, хочуть залишити навчання російською.

Директор 2-ї школи Оксана Четверикова своїм головним завданням бачить переведення навчання старших класів на українську мову, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте також«Х*хли, ми тут за Росію»: в курортному Бердянську спалахнув «мовний» скандал через пляж (відео)

Відео дня

"Я вважаю, треба виконувати свій статут, який був затверджений ще у 2018 році. Мова – це складова ідентифікації нації, я пояснювала це батькам", - говорить вона.

Більшість батьків, діти яких переходять до шостого або сьомого класу, хочуть залишити навчання російською. Мовляв, переходити на державну - пізно та складно для дитини.

На диби одразу стали батьки декількох класів – вони не хочуть, щоб їхні діти навчалися українською. "Вони пишуть скарги до відділу освіти. Вони просять вирішити цей конфлікт й навчатися російською", - каже директор.

Ще одна умова, яку озвучують батьки – ремонт школи, що почався ще у 2016 році. Вони наполягають, що спочатку потрібно доремонтувати й повернутися з іншого приміщення, а вже потім вирішувати мовні питання.

Зазначимо, що закон про мову чітко визначає: мова навчання і викладання у дитсадках, школах, вишах – українська. У дитсадках і початковій школі можуть бути створені групи/класи, де викладають мовою нацменшин.