Про це він повідомив журналістам під час конференції / фото УНІАН

Заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка, якого президент розглядає як одного з кандидаті на призначення майбутнім генпрокурором, заявив, що уявляє масштаб проблем в ГПУ і в разі його призначення почне з кадрових рішень та змін у системі прокуратури.

Читайте такожРябошапка оцінив шанси стати майбутнім генпрокурором

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам під час конференції «Нова антикорупційна стратегія для України: якою вона має бути?» в Києві.

Відео дня

«Коли і якщо буде подання до парламенту, і коли це подання представлятиметься – тоді я скажу про перші плани (на посаді генпрокурора – УНІАН)», - сказав він.

«Не має значення наскільки серйозними є проблеми ( в ГПУ – УНІАН). Ми ж прийшли, щоб ці проблеми вирішувати. Ми маємо величезний мандат довіри від людей якраз для того, щоб ці проблеми вирішувати», - додав він.

За його словами, першочерговими кроками у разі його призначення на посаду генпрокурора стануть кадрові рішення в структурі ГПУ.

«У нас є багато ідей, як можна змінити систему прокуратури», - зауважив він.

Як повідомляв УНІАН, 23 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що розглядає кандидатуру заступника керівника Офісу президента Рябошапки на посаду генерального прокурора.