Яблучний або Другий Спас відзначається 19 серпня. Як можна здогадатися, у цей день прийнято готувати смакоту з яблук. Далі - 3 незвичні яблучні страви на Спас.

Шарлотка з морозивом

Беремо 4-5 середніх яблук, очищуємо від шкірки та насіння, нарізаємо кубиками. Додаємо склянку цукру, корицю, трішки солі та лимонного соку. Борошно та 200 г масла збиваємо у блендері, додаємо 6-8 ст.л. холодної води. Готове тісто відправляємо на 30 хв до холодильника.

Читайте такожМаковій 2019: традиційна страва з маком і медом на Медовий Спас (відео)

Потім розкачуємо, кладемо у форму, зверху – яблука, накриваємо сіткою з решти тіста. Змащуємо карамелізованим яблучним соком та запікаємо годину при 200 градусах. Подаємо шарлотку з кулькою вершкового морозива.

Фаршировані яблука

Беремо десяток яблук, очищуємо від шкірки та вирізаємо їм повністю серединки. Для начинки змішуємо домашній сир з розпареними в окропі родзинками, додаємо 2 ст.л. меду. Фаршируємо яблука готовою масою, зверху посипаємо цукровою пудрою. Печемо не менше години у духовці при температурі 200 градусів та смакуємо.

Читайте такожДень шарлотки: кондитери розкрили секрети приготування яблучного пирога (відео)

Яблучні мафіни

Одне яблуко очищуємо від шкірки та насіння, нарізаємо дрібними кубиками. Склянку борошна змішуємо з 1,5 ч.л. соди, 5 ст.л. цукру та склянкою яблучного соку. Додаємо яблука, добре вимішуємо та розподіляємо у формочки. Зверху мафіни посипаємо вівсянкою, корицею чи шоколадом. Відправляємо в духовку на 25 хв при температурі 190 градусів.

Смачного вам Яблучного Спасу!