Учасники акції вишикувалися від пам'ятника Дюку де Рішельє до морського вокзалу / фото dumskaya.net

У центрі Одеси, на Потьомкінських сходах, сьогодні понад 1,2 тис. людей у вишиванках створили «живий ланцюг» з нагоди Дня Незалежності України.

Як передає кореспондент УНІАН, реєстрація учасників акції розпочалася о 13.00, але для побудови «ланцюга» і реєстрації всіх бажаючих знадобилося кілька годин.

Присутні, незважаючи на спеку, терпляче отримували облікові бейджи з індивідуальними номерами і шикувалися на сходах.

Відео дня

Читайте такожУ Києві відбувся Марш захисників України (фоторепортаж)

Учасники акції вишикувалися, взявшись за руки, від пам'ятника Дюку де Рішельє, на якого наділи гігантську розшиту орнаментом сорочку, через всі Потьомкінські сходи - до морського вокзалу Одеського порту.

Дюк був першим в «ланцюзі». Його величезна вишиванка створена відповідно до особливостей українського національного одягу Одещини. Зокрема, горловина оформлена у вигляді коміра-стійки, орнамент виконано в синіх і коричневих тонах.

Як зазначили організатори, чисельність «ланок ланцюга» становила 1248 людей. Це одесити і гості міста різного віку - наймолодшому півроку, найстаршому - 75 років. Абсолютно всі учасники акції були у вишиванках, включаючи малолітніх дітей.

Чисельність «ланок ланцюга» склала 1248 людей / фото dumskaya.net

Біля підніжжя сходів люди розгорнули великий Державний прапор України. Крім того, учасники акції виконали Гімн України разом з лідером групи «Антитіла» Тарасом Тополею, який також став «ланкою» «ланцюга».

За словами організаторів, людей могло бути набагато більше, але багато одеситів виїхали до Києва для участі в столичних заходах.

Вишиванка створена згідно з особливостями національного одягу Одеського регіону / фото dumskaya.net

Сьогодні вперше в рамках побудови Вишиванкового «ланцюга» були розіграні подарунки. За словами організаторів, учасник під номером 693 отримає квитки на сьогоднішній концерт групи «Антитіла», ще 13 учасників виграли футболки, подарунки від одного з мобільних операторів і сувенірну продукцію від Вишиванкового фестивалю, в рамках якого організовано «живий ланцюг».