82% респондентів підтримали б сьогодні проголошення незалежності України / фото УНІАН

Більше 80% українців підтримали б оголошення незалежності країни, якби сьогодні перед ними постав такий вибір.

Про це УНІАН повідомили у соціологічній групі «Рейтинг» , посилаючись на результати проведеного дослідження.

Згідно з опитуванням, 82% респондентів підтримали б сьогодні проголошення незалежності України. Цей відсоток, стверджують соціологи, є найвищим за весь період досліджень. Зокрема, у 2012 році таких було 62%.

Відео дня

Останнє опитування виявило, що лише 12% респондентів висловили протилежні міркування, тобто не підтримали б незалежність, ще 6% - вагалися з відповіддю.

Читайте такожПідтримують 70% українців: соціологи розповіли про рекордно високу довіру до Зеленського після 100 днів президентства

Найбільше тих, хто підтримав би проголошення незалежності України, – на Заході (92%). У Центрі таких респондентів – 85%, на Півдні – 75%, на Сході – 69%.

Тих, хто має протилежну думку, найбільше у південно-східних областях (від 20% до 23%). Також відносно більше тих, хто не підтримав би сьогодні незалежність Української держави серед старшого покоління й бідніших верств населення.

«Підтримка незалежності чітко корелюється із почуттям патріотизму: чим вищий рівень патріотичних почуттів, тим більше вони підтримують проголошення незалежності України», - зазначають соціологи.

*** 7-12 серпня шляхом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) було опитано 2 тис. респондентів. Охоплено населення України від 18 років і старші, вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.