Медведчук вважає, що інформація у книзі не відповідає дійсності / УНІАН

Депутат від фракції «Опозиційна платформа – За життя» і кум російського президента Путіна Віктор Медведчук прокоментував свій позов до автора книжки про Стуса.

Про причину позову кум Путіна розповів Громадському.

Читайте такожПартія Бойка-Медведчука не дала жодного голосу за зняття недоторканності, у Порошенка троє утрималися

Відео дня

У книзі «Правда Василя Стуса» йдеться про останні 5 років дисидента. Зокрема, згадується і судовий процес над поетом, інтереси якого, попри спротив самого Стуса, представляв Медведчук.

На думку ж Медведчука, інформація в книзі не відповідає дійсності.

«Якщо людина дозволяє собі висловлювання, які не відповідають дійсності, то це є предметом судового розгляду для захисту честі та гідності, я так вчиняв завжди і буду робити в майбутньому», – відповів депутат.

За словами автора книжки й журналіста Вахтанга Кіпіані, позов Медведчука є прямим тиском на свободу слова, а від так званих оціночних суджень він не відмовлятиметься.

Журналіст нагадав, що у Медведчука було чотири кримінальні процеси, де він захищав дисидентів. На думку Кіпіані, їх радянська влада доручала тільки «перевіреним» адвокатам.

Як повідомляв УНІАН, позов проти українського історика і журналіста Вахтанга Кіпіані Віктор Медведчук подав 29 серпня. Перше засідання у справі відбудеться 2 жовтня 2019 року у Дарницькому райсуді Києва.