Донька Цемаха відмовилась коментувати його причетність до авіакатастрофи

Підозрюваний у справі про збитий Боїнг 777, проросійський бойовик Володимир Цемах повернувся в ОРДЛО після обміну заручниками 35/35.

Про це в коментарі Настоящему времени повідомила донька фігуранта Марія Левченко-Цемах.

Читайте такожЗвільнені з російського полону українські моряки провели прес-конференцію (відео)

Відео дня

На запитання про подальші плани, вона відповіла: "Жити". Також жінка відмовилась коментувати, чи винен її батько в авіакатастрофі.

Сам Володимир Цемах на зв’язок зі ЗМІ не виходив.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки й 11 політв'язнів. Водночас до РФ повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Всі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень, серед них - і колишній зенітник "ДНР" Цемах.

СБУ затримала Цемаха наприкінці червня у місті Сніжному на тимчасово окупованій території Донецької області у зв'язку зі справою про катастрофу малайзійського літака "Боїнг-777" рейсу MH17.

Дослідники міжнародної групи розслідувачів Bellingcat припускають, що Цемах причетний до збиття «Боїнга» і був свідком тих подій. Українські правоохоронці підозрювали Цемаха в участі у діяльності «ДНР» та в організації теракту, внаслідок якого загинули четверо українських військових.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що європейські правоохоронці перед обміном провели з Цемахом необхідні слідчі дії. Також він зазначив, що обмін утримуваними особами з РФ міг зірватися через Цемаха.