У підозрюваної – двоє малолітніх дітей / фото: Думська

Сьогодні Київський районний суд Одеси заарештував старшого адміністратора готелю «Токіо Стар», де під час пожежі загинуло 9 осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, згідно з рішенням суду, Ірині Паровик обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 18 жовтня, альтернатива застави не передбачена.

Сама підозрювана в ході засідання стверджувала, що пожежна безпека не входила до її функціональних обов'язків. Адміністратор повинна була забезпечувати лише порядок і чистоту в приміщеннях.

Відео дня

Жінка - мати двох малолітніх дітей, 2014 і 2017 років народження.

Адвокат Ігор Єлуашвілі наполягав на обранні запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання, в чому суд відмовив.

Захист також пропонував допитати в суді фахівця, який нібито може підтвердити, що обладнання в пральні, в якій, імовірно виникло займання, було справним. У цьому також суд відмовив.

Читайте такожДонька загиблої у пожежі в готелі "Токіо Стар" австралійки вимагає $1 мільйон моральної шкоди

Як повідомляв УНІАН, вночі проти 17 серпня в одеському готелі «Токіо Стар» сталася пожежа, в результаті якого загинули дев'ять людей, ще дев'ятьох госпіталізовано.

Серед загиблих - 10-річна жителька Сум та її мати, громадянка Австралії, жителі Дніпра, Києва, Одеської області. За результатами судово-медичного обстеження, причина смерті всіх загиблих - отруєння продуктами горіння.

Власника готелю, підприємця Вадима Чорного Київський районний суд Одеси 20 серпня взяв під варту. 28 серпня під час судового засідання з розгляду апеляції Чорного на запобіжний захід представник прокуратури заявив, що співвласник готелю Сергій Дурач вже покинув Україну. Чорний заявив, що Дурач не переховується за кордоном, а відсутній у зв'язку із запланованою поїздкою і скоро повернеться в Україну. Проте 2 вересня стало відомо, що прокуратура повідомила про підозру співвласнику, який від органу досудового розслідування переховується.

Крім того, 10 вересня про підозру в порушенні правил пожежної безпеки, яке спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України), повідомили старшому адміністратору «Токіо Стар». За даними слідства, з 2009 року жінка працювала старшим адміністратором, і як фактичний керівник готелю підпорядковувалася власникам приміщення, отримувала від них вказівки, звітувала про роботу установи.