17 людей були доставлені в Шевченківський відділ поліції / facebook.com/mvs.gov.ua

У Харкові під час сутичок, що сталися в центрі міста після Маршу рівності, постраждали два працівники поліції, до Шевченківського відділу поліції доставлено 17 людей.

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

"17 чоловік доставлено до Шевченківського відділу поліції. За попередніми даними, вони взяли участь у сутичках на вулиці Римарській у Харкові. Під час конфлікту вони чинили опір поліцейським, крім того, у бік правоохоронців розпилили сльозогінний газ. Постраждали двоє працівників поліції. Одного з них з опіками очей доставили до лікарні", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За фактом подій слідчим Шевченківського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

За фактом хуліганських дій стосовно юнака в парку Шевченка слідчі Шевченківського відділу поліції внесли відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) ККУ.

Зловмисникам загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Читайте такожУчасників "ХарківПрайду" закидали яйцями прихильники традиційних цінностей

Крім того, 17-річний харків’янин після закінчення Маршу став кидати камінням в людей, які йшли вздовж вул. Сумської після заходу.

Поліцейські доставили його до Київського відділу поліції для написання пояснень. Стосовно юнака складено адміністративний протокол за ч. 173 (дрібне хуліганство) Кодекса України про адміністративні порушення.

За словами начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерія Сокуренка, у Марші взяли участь близько 2 тис. чоловік, серед яких гості міста з інших регіонів держави, представники міжнародних організацій, дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав в Україні.

Як повідомляв УНІАН, порядок під час проведення акції забезпечували майже 2,5 тис. поліцейських, а також військовослужбовці Нацгвардії та курсанти університету внутрішніх справ.

Одночасно з Маршем рівності за права представників ЛГБТ-спільноти у центрі Харкова проходив Марш за традиційні цінності. Через деякий час після старту маршів учасники ходи за традиційні цінності почали кидати в учасників Маршу рівності яйця. У кінцевій точці учасників акцій відділяв кордон силовиків.