Звільнений із російського ув’язнення Сенцов подякував львів’янам за підтримку / фото УНІАН

У Львові в межах 26-го Форуму видавців відбувся письменницький марафон на підтримку утримуваних у Росії українських громадян.

Про це повідомляє hromadske.

Читайте такожСенцов відвідав у лікарні колишніх політв'язнів Кремля (фото)

Відео дня

До акції долучився звільнений український політв’язень Олег Сенцов. Окрім нього, у марафоні взяли участь Мирослав Маринович, Ольга Герасим'юк, Андрій Курков, Галина Крук, Вахтанґ Кебуладзе, Римма Зюбіна та Олександра Матвійчук. Вони, зокрема, зачитали листи, політв’язнів, які перебувають за ґратами, а також їхніх родичів. 

"Мені дуже приємно перебувати у Львові. Дякую львів’янам за підтримку. Завдяки вашій праці, ми на волі. В мене багато справ, але найголовніша - боротьба за інших полонених, які перебувають за ґратами", - сказав Олег Сенцов. 

Пізніше у Львівській національній філармонії розпочалась перша презентація нової збірки Олега Сенцова "Маркетер". Книжка є другою частиною автобіографічної трилогії автора. Її він написав в ув’язненні. 

Як повідомляв УНІАН, звільнений український політв’язень Олег Сенцов розповів, що давав свідчення про тортури в російському полоні для Гаазького трибуналу.