Князєв подав у відставку / фото УНІАН

Сергій Князєв подав заяву про відставку з посади голови Національної поліції України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Князєв заявив сьогодні на прес-конференції у Києві.

Близько 20 хвилин Князєв хвалився здобутками Нацполіції за часів його керівництва, а наприкінці заявив, що подає у відставку.

Відео дня

Читайте такожАваков звільнив трьох заступників голови Нацполіції та призначив нових (фото)

“Я вам сказав коротко про результати, за які мені не соромно. Голова Нацполіції — це не політична посада і поліція — не політичний орган. Поліцію неприпустимо втягувати у політичні інсинуації. І ми це показали на виборах 2019 року. Я дуже люблю свою роботу, повністю віддавав і віддаю себе їй. Це справа мого життя, але я прийняв рішення подати у відставку. І я написав міністру внутрішніх справ заяву щодо звільнення мене з посади. І вважаю, що це крок голови поліції європейської держави. І зараз цей час настав”, - сказав Князєв.

Разом з тим він відмовився відповідати на будь-які запитання і відразу залишив залу прес-конференцій.

Як пояснив УНІАН керівник Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко, заяву Князєва про відставку має розглянути Кабінет міністрів на своєму засіданні і прийняти відповідне рішення.

Як повідомляв УНІАН, раніше народний депутат від партії «Слуга народу» Олександр Дубінський заявив, що за його інформацією, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков «ще тиждень тому підписав рапорт про звільнення Князєву».

Нагадаємо, Кабмін 8 лютого 2017 року призначив генерала поліції Князєва головою Національної поліції.