Учений спрогнозував Кримському мосту руйнування / фото: most.life

Залізничні випробування, які почалися на Кримському мосту, побудованому з порушенням технологій, ще більше збільшили ймовірність його просідання і руйнування.

Таку думку в коментарі OBOZREVATEL висловив російський гідрогеолог Юрій Медовар.

Читайте такожНа відео потрапило, як Кримським мостом проїхав перший потяг

Відео дня

За його словами, якщо залізничні перевезення стануть регулярними, почнуть просідати опори мосту. Також, зауважив Медовар, загрозу несе і його арочна конструкція.

Він нагадав, що за старими радянськими будівельними нормами зводити арочні мости в сейсмічних районах не на скельній основі заборонялося. Їх на догоду керівництву Росії скасували. Але загроза нікуди не поділася.

"Напівтверді водонасичені глини, які лежать під мостом, не тримають того навантаження, яке тримає гранітний масив. Вони будуть просідати. Мало того, що арка важить 10 тис. тонн, так ще 5 тис. поїзд. Осідання буде обов'язково. Не сьогодні, так завтра, не завтра, так післязавтра - міст у кожному разі повинен розвалитися. Природу не обдуриш", - вважає Медовар.

Як повідомляв УНІАН, рух залізничною частиною незаконно побудованого Кримського мосту, який поєднав окупований півострів із Краснодарським краєм, орієнтовно відкриється 9-10 грудня. Нещодавно ж ним у тестовому режимі запустили дизельний поїзд.