Активісти підготували низку вимог / фото УНІАН

Наступного тижня, 2 жовтня, у Києві біля Верховної Ради так звані «євробляхери» планують провести черговий пікет, щоб нагадати про свої вимоги щодо бюджетного розмитнення авто.

Про це йдеться у повідомленні «євробляхерів» на Facebook-сторінці їхньої спільноти.

Читайте також«Євробляхарі» через новий закон перекрили кордон з Польщею і підпалили шини (фото, відео)Зокрема, активісти вимагатимуть: скасовувати акциз, знизити ставку на розмитнення та прибрати з влади «автоолігархів», лобістів та чиновників, яких вони вважають причетними до корупції.

Відео дня

Серед їхніх вимог – звільнення з посад голови митниці Нефьодова, а також його помічників: Назаренка і ще одного чиновника Власова.

Також активісти проситимуть зробити справедливу ставку, забезпечити справедливу оцінку вартості авто, дозволити розмитнити мікроавтобуси, автобуси, вантажівки, які були вироблені у період включно до 2010 року, ввести обов’язковий техогляд, надати пільги людям з інвалідністю, багатодітним та ветеранам.

«Це – реальний шанс громадського суспільства захистити свої інтереси та показати «автоолігархам», що ми контролюємо, що народ сильніше, народ переможе! Тому що правда та справедливість – за народом!» – говориться у дописі.

«Євробляхери» закликають долучатись до акції не лише власників ввезених з порушеннями авто, а й інших автомобілістів, які мріють про доступне розмитнення.

Як раніше повідомляв УНІАН, президент України Зеленський підписав закон про відтермінування штрафів для «євробляхерів».