Акція відбувається безпосередньо на площі перед Офісом президента / фото Цензор.НЕТ

Близько 150 громадських активістів і пересічних громадян прийшли до Офісу президента України, щоб закликати Володимира Зеленського посприяти у розслідуванні вбивства Катерини Гандзюк та численних нападів на активістів по всій Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, з імпровізованої сцени виступив батько Катерини Гандзюк Віктор.

Він зазначив, що виконавці вбивства його дочки «отримали смішні терміни», а замовники і посередники фактично уникли покарання.

Відео дня

Читайте також"Знущання з закону": активісти вимагають не включати Киву у ТСК з розслідування нападів на активістів

Серед учасників акції – одеський активіст Сергій Стерненко, на якого було скоєно кілька замахів. Також на акції присутня адвокат родини Небесної сотні Євгенія Закревська.

У порівнянні з аналогічними акціями за часів президентства Петра Порошенка зараз будівлю на Банковій, 11 охороняють на багато менше правоохоронців, не більше двох десятків, включно з поліцією діалогу.

Крім того, на відміну від попередніх акцій нинішня відбувається безпосередньо на площі перед Офісом президента. Раніше прохід до Адміністрації президента від час подібних акцій перекривали на самому початку вулиці Банкової, за 200 м до входу до будівлі.

Активісти під час акції нанесли перед входом до Офісу президента напис «Хто наступна Гандзюк?»

Трафаретний напис чорною фарбою з балончиків нанесено перед центральним входом до будівлі. Також активісти червоною фарбою намалювали велику пляму, яка символізує кров.

Безпосередньо на напис вони поставили кілька десятків запалених свічок.