Ілюстрація REUTERS

Міністерство освіти та науки України та Google планують покращувати цифрові навички викладачів вишів – першим кроком стануть відповідні онлайн-курси.

Як повідомляє прес-служба МОН, про це йшлося сьогодні під час зустрічі міністра освіти та науки Ганни Новосад та директора з публічної політики та взаємодії з державними органами Google Вільсоном Вайтом.

Читайте такожВікно в Європу. Чому українці масово йдуть у польські технікуми та ПТУ

Відео дня

«Сторони домовилися працювати над адаптацією Google-класів для закладів вищої освіти. Це допоможе викладачам краще організовувати освітній процес, планувати заходи зі студентами тощо», - йдеться у повідомленні.

Також освітяни зможуть пройти відповідну сертифікацію з цифрових компетентностей.

«Спершу Міністерство почало працювати з Google у сфері загальної середньої освіти, і це співробітництво дало прекрасні результати. Я хочу передусім згадати ті зусилля, яких ви доклали, коли проводили навчання з безпечного Інтернету для 22 тис. вчителів – це величезна цифра», – наголосила Новосад.

Вона також нагадала, що у 2018 році МОН затвердив для шкіл спеціальний посібник із підтримки цифрового громадянства та безпеки. Він розроблявся спільно з Google.

Вайт підкреслив, що цифрові навички є дуже важливими у світі, що розвивається. Пріоритетом Google є передусім допомога тим, хто потребує ці навички вдосконалювати.

Як повідомляв УНІАН, міністр освіти та науки України Ганна Новосад планує продовжити реалізацію реформ, започаткованих командою своєї попередниці Лілії Гриневич. За її словами, в першу чергу МОН планує завершити зміни в початковій школі й почати реформу у базовій школі.