Щодо затриманого порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 322 Кримінального кодексу РФ / inforesist.org

ФСБ РФ заявляє про затримання громадянина України на адміністративному кордні з тимчасово окупованим Кримом, у Державній прикордонній службі України перевіряють цю інформацію.

Як повідомляє Крим.Реалії з посиланням на ФСБ РФ, у трьох кілометрах від підконтрольного Росії пункту пропуску "Перекоп" в районі дамби, що з'єднує півострів Ад з Кримом, співробітники ФСБ РФ, які незаконно перебувають на території України, затримали уродженця Кривого Рогу 1965 року народження.

Читайте такожФСБ примушувала українця шпигувати за підрозділами ЗСУ

Відео дня

За заявою російських силовиків, затриманий, ім'я якого не називається, прямував у Крим нібито в "пошуках кращих умов життя", не маючи при собі дійсних документів.

Щодо затриманого порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 322 Кримінального кодексу РФ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або в розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період до 18 місяців, або примусовими роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Своє чергою, речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у коментарі УНІАН сказав, що наразі українські прикордонники не можуть ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію.

"Цю інформацію ми не можемо ні підтвердити, ні спростувати, оскільки ми не підтримуємо жодних стосунків з окупаційною владою та будь-якими контролюючими органами на окупованій території. Говорити, що це достовірна чи недостовірна інформація, ми не можемо. Зі свого боку ми намагаємося дізнатися, чи був такий факт, зважаючи на ті засоби та підрозділи, які в нас є, але це досить складно", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, у ФСБ РФ заявили про затримання двох українців на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом.