Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський анонсував результати розслідування стосовно резонансної справи щодо схеми розкрадання в «Укроборонпромі»

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час прес-марафону.

Читайте такожПрокуратурі дозволили вилучати з Офісу президента документи щодо Іловайської трагедії

Відео дня

"Цим питанням займаються правоохоронні органи, скоро ви це почуєте. Побачите результат, наскільки я знаю, і наскільки та інформація, яка у мене, реальна", - сказав президент, відповідаючи на відповідне питання.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому йшлося, що син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

У розслідуванні стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, були завищеними у рази. Цей "товар" за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" продавали на оборонні заводи. У такий спосіб група нібито отримала від "Укроборонпрому" щонайменше 250 млн грн. Олега Гладковського журналісти називають другом президента Петра Порошенка і "смотрящим за оборонкою".

26 лютого президент відсторонив Гладковського-старшого від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування, а 4 березня підписав указ про звільнення з посади.

Сам Гладковський заявив, що його син став заручником "брудної роботи і брудних справ" та позивається до журналістів-розслідувачів.

САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених журналістами фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері.

4 березня проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив нову частину розслідування закупівель комплектувальних за завищеними цінами для підприємств "Укроборонпрому", згідно з яким чинний керівник держконцерну Павло Букін та колишній перший заступник секретаря РНБО Гладковський нібито отримували "відкати" за постачання висотомірів для ремонту в Україні Ан-26 з Казахстану.

13 березня колишній генеральний прокурор Ігор Луценко заявив, що вважає очевидною причетність сина Гладковського Ігоря до корупційної схеми розкрадань в Державному концерні «Укроборонпром».

Луценко також зауважив, що «стосовно ймовірної участі пана Гладковського-Свинарчука (син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор – УНІАН), то переписка не вказує на те, що він займався або виробництвом, або переведенням коштів в готівку без сплати податків, але для нас очевидно, що він був співучасником цієї діяльності».