Житло придбали вже для 59 воїнів / фото smr.gov.ua

У Сумах коштом міського бюджету вже забезпечили житлом 59 місцевих воїнів антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Сумської міської ради, за ініціативи Сумського міського голови Олександра Лисенка воїнам АТО/ООС виплачують одноразову цільову матеріальну допомогу для придбання житла другий рік поспіль.

Згідно із повідомленням, у міському бюджеті на ці потреби закладають на рік по 21-му мільйону гривень, а кошти розподіляють порівну між 60-ма військовиками. Отримувачів допомоги серед заявників на підставі певних критеріїв визначає Рада учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС при міському голові.

Відео дня

За кошти, що були перераховані торік 60-ти особам, наразі житло придбали 59 із них.

«Вони купили 50 квартир і три житлові будинки в Сумах, а також шість помешкань (п’ять квартир та один будинок) за межами обласного центру: дві квартири в с. Сад, по одній – в с. Старе село і с. Бездрик, один будинок у с. Ополонське (всі у Сумському районі), а також квартиру в м. Житомир», – зазначили у прес-службі мерії.

Читайте такожВетеран АТО пояснив, чому не варто відмовлятися від призову строковиків в умовах війни

Ще один учасник АТО наразі визначається з помешканням. Оскільки отримані гроші мають бути використані протягом року з дати їх перерахування, він має на це ще час до 12 грудня.

«На жаль, не всі у наш час через брак коштів можуть дозволити собі придбати власне помешкання і жити в комфортних умовах. Коли ж цього не можуть зробити ті, хто боронив Україну від ворога і повернувся до мирного життя, це зовсім неправильно. Ми їх повинні підтримати, допомогти матеріально, аби наші захисники жили достойно. Це наш обов’язок, і ми добросовісно його виконуємо», – наголошує Олександр Лисенко.

За його словами, в поточному році, як і торік, для придбання житла 60-ти учасниками АТО/ООС також передбачили 21 млн. грн. На даний час кошти перерахували 17-ти особам, сім з яких уже отримали дозволи на придбання квартир.

«Попри те, що дану ініціативу запланували реалізовувати в Сумах упродовж п’яти років, за потреби цей термін може бути продовжений», – підкреслив Олександр Лисенко.