У кожному регіоні України створять Ветеранські простори / фото facebook.com/pg/mva.gov.ua

У кожному регіоні України створять Ветеранські простори для надання послуг та сервісів учасникам війни на Донбасі та членам їхніх родин.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, створення таких центрів передбачено змінами до державної цільової програми фізичної, медичної реабілітації та психосоціальної реадаптації ветеранів війни та членів їхніх сімей.

Читайте такожУ Мінветеранів працюють над церемоніалом поховання полеглих на Донбасі військових

Відео дня

Зазначається, що змінами до програми, які підтримав уряд, передбачається створення Єдиного державного реєстру ветеранів, який дозволить нарешті чітко визначити не лише кількість ветеранів, а також їхні проблеми та потреби та чітко зрозуміти шляхи розв'язання цих питань.

Також, згідно зі змінами, враховано розроблення електронної платформи Е-ветеран, що повністю відповідає державній програмі з діджиталізації.

Крім того, у кожному регіоні України передбачено створити Ветеранські простори, що стануть єдиним майданчиком для надання послуг та сервісів ветеранам та членам їхніх родин.

Також буде створено Національний центр захисту психічного здоров’я і реабілітації ветеранів та їх родичів у складі держзакладу «Лісова поляна».

Програма розрахована до 2023 року і включає також питання забезпечення організації національних змагань «Ігри нескорених».

«Програма передбачає необхідні заходи та інструменти, які дозволять нам забезпечувати всі напрямки реабілітації та реадаптації ветеранів та членів їхніх родин, впровадити програми фізичної та ментальної реабілітації та реадаптації та загалом підвищити соціальний захист ветеранів і їх близьких», - зазначила міністр Оксана Коляда.