Під час перевірки встановили окремі правопорушення співробітників СБУ / Фото УНІАН

У Службі безпеки України (СБУ) провели системну внутрішню перевірку стосовно можливого тиску співробітниками спецслужби на бізнес. Голова СБУ Іван Баканов передав зібрані матеріали до Державного бюро розслідувань (ДБР).

Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Читайте такожЗеленський змінив начальника управління роботи з особовим складом СБУ«Я ініціював аудит, щоб виявити механізми корупції у Службі. Вже чинний закон дає нам можливість не чекати початку реформи, а ефективно очищати власні лави. Усі мають зрозуміти невідворотність покарання, усвідомити рівність перед законом», – заявив Баканов.

Відео дня

Зазначається, що під час перевірки встановлено окремі правопорушення співробітників СБУ, які необґрунтовано ініціювали проведення огляду товарів, комерційних транспортних засобів, не маючи на це законних підстав.

До цього повідомлялося, що до ДБР також скеровані результати службової перевірки щодо незаконного знищення тютюнових виробів (речових доказів у справі).

Також до Національного агентства запобігання корупції (НАЗК) направили матеріали щодо двох співробітників СБУ, які мали незадекларовану нерухомість та «підробляли» за сумісництвом.

«У Службі також відбулась перевірка обґрунтованості отримання службового житла. Вже виявлено окремі випадки неправомірного одержання квартир. Матеріали також будуть передані в ДБР. І це не повний перелік правопорушень, виявлених під час перевірки», – говориться в повідомлені.

Загалом у Службі безпеки провели 23 перевірки та службових розслідування, за результатами яких до 55 співробітників вжили управлінські заходи. Кілька співробітників СБУ, у тому числі високопосадовців, перебувають під слідством.

Як раніше повідомляв УНІАН, Баканов подав президенту проект нової редакції закону про Службу безпеки.