Розпочато кримінальне провадження / фото УНІАН

Державне бюро розслідувань (ДБР) розпочало досудове розслідування за фактом можливого зловживання службовим становищем співробітниками митниці під час закупівлі сканерів для перевірки вмісту автомобілів, які перетинають кордон.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко.

«Під час свого прес-брифінгу глава Державної митної служби Максим Нефьодов повідомив про те, що ДФС закупила сканери для перевірки авто, що проходять митний контроль, з порушенням законодавства. Справа серйозна, тому ДБР почало досудове розслідування щодо працівників митниці, які, за попередньою версією, зловживали своїм службовим становищем під час закупівлі згаданих сканерів. Відповідні дані вже внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань», – написала Варченко.

Відео дня

При цьому вона зазначила, що попередньо відомо про те, що замість семи сканерів закупили тільки чотири, і вони – у неробочому стані. Крім того, сканери були встановлені з порушенням технології, без необхідних спеціальних комплексів і дозволів. А деякі комплекси й зовсім були встановлені за подвійною оплатою.

Варченко повідомила, що дії співробітників митниці завдали збитків держбюджету та державним інтересам, тому правопорушення кваліфікують за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.