Завершення будівництва КПВВ "Каланчак" планують на 10 листопада / фото dpsu.gov.ua

Повне завершення будівництва КПВВ "Каланчак" на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонською областю планується 10 листопада.

Про це повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв під час огляду КПВВ з міністром у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксаною Колядою.

"З 10 листопада почнемо тестову експлуатацію КПВВ "Каланчак". І під час робочого візиту, запланованого на 15 листопада, президент України зможе відвідати і подивитися, як реалізовано його доручення щодо облаштування КПВВ", - написав Гусєв на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

Читайте такожМінінфраструктури хоче заощадити на облаштуванні пунктів пропуску на адмінкордоні з Кримом

За його словами, чиновники також обговорили з представниками митної та прикордонної служб проблемні питання, серед яких - функціонування сервісної зони на адмінкордоні.

"Я дізналася про існування певної проблематики в плані нерегульованості законодавства при отриманні анкети-довідки, коли люди вперше звертаються за отриманням паспорта. Порушуватиму на найближчому засіданні Кабінету міністрів України це питання", - сказала Коляда.

Нагадаємо, на адмінкордоні почали будувати нові контрольно-пропускні пункти. Гусєв раніше заявляв, що роботи триватимуть до листопада.

Раніше УНІАН повідомляв, що через контрольний пункт в'їзду-виїзду "Каланчак" на админгранице з тимчасово окупованою територією Криму з понеділка, 23 вересня, у зв'язку з проведенням будівельних робіт не пропускають автомобілі.