Пенсіонерам вже прямують погрози про припинення виплат пенсій / фото УНІАН

Російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях створюють базу даних місцевих жителів, які не здали українські паспорти.

Читайте такожУряд РФ схвалив законопроект про визнання українців носіями "російської мови"

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України з посиланням на Головне управління розвідки.

Відео дня

Окупанти створюють електронну базу даних місцевих жителів. Вони уточнюють облік осіб, які не здали паспорти громадян України в обмін на реєстраційні документи "ЛНР" і "ДНР".

"Пенсіонерам вже прямують погрози про припинення виплат пенсій від 31 березня 2020 року в разі відсутності документа про вилучення українського паспорта", - йдеться в повідомленні.

Російське окупаційне командування узагальнює інформацію про військовослужбовців, яким з різних причин відмовлено в отриманні паспорта громадянина Росії, для звільнення їх з військової служби до кінця нинішнього року.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

27 квітня він заявив, що Росія може спростити процедуру отримання громадянства для всіх українців, а не тільки для проживаючих на окупованих територіях Донбасу.

29 та 30 квітня у Ростовській області відкрилися два центри видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей.

Тодішній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що указ про спрощену видачу російських паспортів мешканцям Донецької та Луганської областей загрожує Мінському процесу і ставить під загрозу заходи, спрямовані на забезпечення миру громадянам України.