За вказану суму хабара податківець обіцяв повернути вилучені під час обшуку бухгалтерські та установчі документи / фото УНІАН

Держбюро розслідувань завершило розслідування у справі про хабарі в розмірі 12 тисяч доларів співробітниками столичної ДФС.

Про це повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко у своєму пості в Facebook.

Читайте такожДБР буде розслідувати справи Майдану – Генпрокуратура

Відео дня

"Днями завершили досудове розслідування і передали матеріали справи для ознайомлення стороні захисту. Нагадаю, за версією слідства, податківець вимагав та отримав від керівника одного з місцевих підприємств неправомірну вигоду", - написала Варченко.

Вона також зазначила, що за зазначену суму хабаря податківець обіцяв повернути вилучені під час обшуку бухгалтерські та установчі документи, а також не залучати підприємця до кримінальної відповідальності. Втім, виконувати свої обіцянки податківець не збирався.

"Правопорушення кваліфікується за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України. Якщо провину заступника начальника відділу ГУ ДФС в місті Києві доведуть у суді, його чекає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років", - резюмувала Варченко.