/ facebook.com/ГО-Громада-та-ініціатива

Стіни дитячого садочка на Львівщині розмалювали героями російського мультсеріалу «Смешарики».

Увагу на дизайн звернули активісти ГО «Громада та ініціатива» у Facebook, назвавши таку ідею адміністрації закладу «пропагандою русского мира».

Читайте такожФотографувалися з бойовиками й не тільки: ще 4 російським акторам заборони в’їзд (фото)

Відео дня

Дитсадок на 50 місць відкрили днями місцеві та обласні чиновники. Активісти зауважують, що перерізану червону стрічку та врочистості зіпсувало «пропагування російської культури серед наймолодших вихованців».

«Мається на увазі публічню демонстрацію у навчальній кімнаті дитсадка персонажів російського мультфільму "Смішарики". Дуже прикро, що в уяві малярів-виконавців підрядних робіт не знайшлося місце для гарних персонажів українських мультфільмів, для прикладу відомого Петра П`яточкіна, Капітошка чи запорозьких козаків. Натомість, щодня діти будуть споглядати персонажів мультфільму, який виробляється студією комп'ютерної анімації «Петербург» за підтримки Міністерства культури та масових комунікацій Російської Федерації», – йдеться у повідомленні.

У ГО нагадали, що на Львівщині діє рішення Львівської обради про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Як повідомляв УНІАН, у Гатчині Ленінградської області 15-річна школярка влаштувала погром у багатоквартирному будинку. Вона прийшла додому і почала рубати сокирою все підряд.