Наразі вирішується питання про обрання посадовцям запобіжного заходу / facebook.com/gursmz

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань п’ятьом посадовим особам Міністерства оборони України оголосили підозру у бездіяльності, що призвела до закупівлі 11 тисяч неякісних бронежилетів на загальну суму близько 100 мільйонів гривень.

Читайте такожУ Міноборони показали, як перевіряють бронежилети (відео)

Як повідомили у Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 426 (бездіяльність військової влади, вчинена групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України.

Відео дня

Слідство встановило, що посадовець Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України, «ймовірно, діючи умисно та за попередньою змовою з ще чотирма посадовцями вказаного управління, з квітня по червень 2019 року, всупереч інтересам служби, не виконали дії, які вони повинні були виконати. Це призвело до закупівлі неякісних бронежилетів «Корсар МЗс-1-4» в кількості 11 тисяч на загальну суму близько 100 мільйонів гривень.

На даний час досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання вказаним особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше УНІАН повідомляв, що ДБР публікувало переговори чиновників Міноборони про браковані бронежилети.