Для легалізації поставок екс-директор зареєстрував низку фірм-прокладок / прес-служба СБУ

Співробітники СБУ затримали на митному посту «Мелітополь» на Запоріжжі колишнього комерційного директора заводу з виготовлення, зокрема, продукції для військових човнів.

Про це інформує прес-служба СБУ.

Читайте такожРейдерство, "вугільні схеми" і зв'язок з РФ: що відомо про директора фармкомпанії, авто якого підірвали в Києві

Відео дня

За інформацією спецслужби, затриманий організував контрабандні поставки комплектуючих частин для військових кораблів Росії.

Чоловік замовляв обладнання нібито для цивільних потреб у приватних структур з ліцензіями держпідприємств. Для легалізації контрабандних поставок екс-директор зареєстрував низку фірм-прокладок, у тому числі на території Росії.

«Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник також мав домовленість із митниками. Вони забезпечували вивезення продукції за кордон без здійснення перевірочних заходів та оформлення відповідних дозвільних документів», – йдеться у повідомленні.

Під час затримання чоловік якраз оформлював обладнання для охолодження рідини на військових кораблях.

У ході проведення обшуків в офісі та за місцем проживання фігурантів оборудки правоохоронці вилучили велику кількість запчастин до військового обладнання та бухгалтерську документацію, яка підтверджує нелегальні поставки. Також виявлено комп’ютерну техніку з листуванням із замовниками в Росії.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 333 (порушення режиму здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України, тривають слідчо-оперативні дії. Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності співробітників митного посту, причетних до оборудки.  

Як повідомляв УНІАН, 6 листопада СБУ блокувала контрабанду до Росії через міжнародний аеропорт «Бориспіль» компонентів до військових літаків.