Суд прийняв рішення на користь позивача / zik.ua

Київський районний суд Одеси зобов'язав правоохоронців виплатити підприємцю понад 200 тис. грн збитків за незаконне притягнення до кримінальної відповідальності.

Як повідомили УНІАН у суді, розглянуто цивільну справу про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними діями органів дізнання, досудового слідства, прокуратури.

Читайте такожВласники пошкоджених у проваллі в центрі Києва автівок через суд вимагатимуть компенсації збитків (відео)Зокрема, позивач звернувся до суду з позовом до Державної казначейської служби України, Головного управління Національної поліції в Одеській області та прокуратури Одеської області.

Відео дня

Він зазначив, що в результаті незаконного притягнення до кримінальної відповідальності йому було завдано матеріальної та моральної шкоди.

У суді пояснили, що 22 травня 2018 року вироком Київського райсуду підприємець був визнаний невинним у скоєнні злочину і виправданий за недоведеністю пред'явленого обвинувачення. У листопаді 2018 року колегія суддів Апеляційного суду Одеської області вирок залишила без змін.

Позивач посилався на те, що в результаті незаконних дій відповідачів він протягом 1 року і 2 місяців незаконно притягувався до кримінальної відповідальності. Це призвело до того, що він був позбавлений можливості вільно виїжджати з постійного місця проживання, його репутації як бізнесмена було завдано шкоди. Крім того, дії відповідачів призвели до душевних страждань його сім'ї.

Суд, дослідивши матеріали справи, частково задовольнив позовні вимоги підприємця. Зокрема, вирішив стягнути з Державної казначейської служби України на користь позивача: моральної шкоди - 100 тисяч гривень, матеріальні втрати - 110 тисяч гривень, витрат на юридичну допомогу - 12,6 тисячі гривень.