3,1% мешканців ОРДЛО заявили, що згодні з твердженням про винуватість Кремля у конфлікті / espreso.tv

76% респондентів на окупованих територіях відповіли, що «швидше згодні» і «повністю згодні» з твердженням, що війна на Донбасі – внутрішній конфлікт України.

Читайте такожУ Львові нацгвардійця на добу закрили у військкоматі, забравши паспорт – ЗМІ

Про це йдеться у результатах кількісного дослідження громадської думки на окупованих територіях, проведене з 7 по 31 жовтня компанією  "Нью імідж маркетинг груп" та оприлюднене Дзеркалом тижня.

Відео дня

«Швидше не згодні» - 14,1%, «абсолютно не згодні» – 9,3%.

dt.ua

При цьому 86% опитаних відповіли, що «швидше не згодні» та «абсолютно не згодні» з твердженням, що війну на Донбасі розпочали проросійські сили з Москвою. Лише 3,1% повністю згодні з цим.

Крім того, мешканці ОРДЛО покладають повну відповідальність за війну на владу Януковича і Порошенка, Євромайдан, ЄС і з бойовиками. Але все ж більша частка тих, хто винним вважає владу часів Порошенка та США.

dt.ua

63,6% респондентів заявили, що відновлювати Донбас повинні за кошт України, а контролювати Донбас повинні «республіки» (67%) та Росія (50,2%). Києву довірили б контролювати відновлення 24,9%, Євросоюзу – 8,1%, Америці – 2,4%.

Як повідомляв УНІАН, 57,8% жителів тимчасово непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей назвали себе громадянами України.