СБУ запобігла замовному вбивству / фото УНІАН

Служба безпеки України запобігла замовному вбивству у Києві адміністратора дитячого освітнього клубу.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Читайте такожЗеленський призначив Нескоромного першим заступником голови СБУ

Відео дня

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що місцева підприємниця, яка займається валютно-обмінними операціями та орендою нерухомості, підшукує серед представників кримінальних кіл виконавця вбивства.

Правоохоронці встановили, що жінка «замовила» жительку Київщини через майнові спори щодо власності на нерухомість у столичному регіоні. «За вчинення вбивства зловмисниця пропонувала виконавцю 10 тисяч доларів», - йдеться у повідомленні.

Для запобігання вбивства оперативники СБУ вивели організатора на умовного «кілера». Так, було задокументовано як замовниця передала «виконавцю» аванс у розмірі 4 тисяч доларів під час зустрічі, на якій обговорювались деталі злочину.

Для надання «доказів ліквідації жертви» співробітники Служби провели спецоперацію та інсценували вбивство жінки у покинутій будівлі в лісі. Для підтвердження виконаного завдання було зроблено постановочні фото.

Правоохоронці затримали зловмисницю на одній з вулиць столиці після отримання «звіту» імітованого вбивства та передачі другої половини суми.

У межах відкритого кримінального провадження за п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України вирішується питання про оголошення затриманій про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років.