Ілюстрація REUTERS

Майже 6 тис. 180 наших громадян перебувають за ґратами в чужих країнах.

Як повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради, про це повідомив голова робочої групи та парламентського Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець.

Читайте такожУкраїна сім разів вимагала від РФ повернути захоплені три кораблі, але так і не отримала відповіді - Зеркаль

Відео дня

«В тюрмах Греції - 168 українців, яких звинувачують в транзиті нелегальних мігрантів. Організовані злочинні групи дуже часто обманом вербували їх, нібито, для роботи на туристичних судах, а насправді, втягували в протизаконні оборудки. Строки відбування покарання - від 20 і до 280 років!», - заявив він.

Лубінець зазначив, що «саме тому ми ухвалили рішення про створення робочої групи із залученням представників МЗС, Мін’юсту, Нацполіції та Мінсоцу. Вона покликана в найкоротші терміни напрацювати конкретні кроки для повернення українців на батьківщину».

Зазначається, що робоча група щодо пошуку шляхів повернення українських громадян, які відбувають покарання у місцях несвободи в Греції, напрацювала план першочергових кроків щодо запуску процесу повернення їх на батьківщину.