Станом на 13 листопада застава не внесена / фото Facebook Надія Максимець

Дніпровський районний суд Києва продовжив на 2 місяці арешт Олексію Белькову, який 18 вересня погрожував «підірвати» міст Метро в столиці.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, підозрюваний перебуватиме під вартою до 12 січня 2020 року.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовку вибуху, яке спричинило тяжкі наслідки) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) КК України.

Відео дня

У прокуратурі зазначили, що 20 вересня Дніпровський райсуд Києва обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 288 тис. грн. Станом на 13 листопада застава не внесена.

Читайте такожСуд звільнив з ув'язнення організатора "вбивства" журналіста Бабченка

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня у Києві на мосту Метро через Дніпро чоловік погрожував зброєю і заявив про намір підірвати міст. Рух транспорту мостом було закрито. Силовики провели спецоперацію із залученням БТР, поліцейських катерів і дронів.

Поліція кваліфікувала загрози як підготовку до теракту.

Близько 19.40 чоловіка затримали, при ньому не знайшли вибухівки. Під час затримання чоловік опору не чинив, тому правоохоронці вогонь не відкривали. Затриманий виявився колишнім військовослужбовцем.

19 вересня начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що поліція зняла з Белька підозру в тероризмі. Йому інкримінують хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї (ч.4 ст. 296) та неправдиве повідомлення про замінування (ч. 2 ст. 259) Кримінального кодексу.

Затриманий розповів поліції про проблеми в особистому житті, відсутність роботи і грошей.