Посадовці харківської міськради підозрюються у привласненні 5,3 мільйонів гривень / фото прес-центр СБУ

Служба безпеки України викрила системні факти привласнення керівництвом одного з департаментів Харківської міської ради майже 5,3 млн грн під час ремонту автошляхів.

Зокрема, оперативники спецслужби встановили, що протягом 2016-2018 років керівництво департаменту незаконно продавало асфальтову крихту (гранулят), що залишалася після ремонту автодоріг. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте такожМонополіста Кауфмана запідозрили у бажанні за безцінь привласнити заводи "Укрспирту" (відео)

Відео дня

«Чиновники реалізовували тонни матеріалів підконтрольній фірмі за цінами вп’ятеро нижче від ринкових. Комерсанти перепродавали продукцію вже за реальною вартістю. Отримані гроші організатори оборудки привласнювали», - йдеться у повідомленні.

В СБУ наголосили, що посадовці мерії взагалі не мали права розпоряджатися матеріалами будівництва. Адже вони належали комунальному підприємству, яке є балансоутримувачем усіх автомобільних доріг Харкова.

Зазначається, що за висновками комплексної будівельно-технічної та економічної експертизи через протиправні дії чиновників міському бюджету було завдано збитки на суму майже 5,3 млн грн.

Правоохоронці провели обшуки за місцями роботи та мешкання фігурантів справи, під час яких вилучили документацію із доказами здійснення оборудки.

Наразі двом чиновникам, у тому числі заступнику начальника департаменту, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (розтрата та привласнення коштів, вчинені в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення підозри іншим фігурантам справи.

Також тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних оборудки.

У відомстві додали, що операція з викриття та документування протиправної діяльності відбувалася спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.