false

23 листопада в день Пам'яті жертв голодоморів по всій Україні пройдуть заходи в пам'ять про жертви голодоморів.

До вшанування пам'яті жертв Голодоморів приєднається також і єврейська община України, яка помолиться за невинних жертв під час Шабату.

Відео дня

Про це УНІАН повідомив керівник Об'єднаної єврейської общини України Міхаель Ткач.

Єврейська община України завжди з повагою ставилася до трагедії, яка торкнулася не тільки українського, але і єврейського народів. Від голоду гинули також і єврейські сім'ї, які проживали на території України.

Після візиту прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху в Україну Президент Володимир Зеленський у своєму Twitter закликав владу Ізраїлю визнати Голодомор актом геноциду українського народу:

"Вшановуючи вічну пам'ять жертв Голокосту, в якому загинуло більше 2 мільйонів українських євреїв, Україна звертається до Ізраїлю із закликом визнати Голодомор актом геноциду українського народу."

Крім цього, єврейська община США зробила свій внесок у визнання американською владою Голодомору, про що повідомляв раніше посол України в США Валерій Чалий, який подякував євреям Америки за підтримку в цьому питанні.

Визнання іншими країнами Голодомору в Україні геноцидом, як і Голокосту, — важливий крок для України, — заявили в Об'єднаній єврейській общині України, яка є найбільшою всеукраїнської єврейською організацією і об'єднує 137 єврейських общин та організацій.