Чорний носитиме електронний браслет / фото УНІАН

Одеський апеляційний суд сьогодні відпустив під домашній арешт Вадима Чорного – власника готелю «Токіо Стар», в якому в ніч на 17 серпня під час пожежі загинуло 9 осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення суд ухвалив сьогодні.

Таким чином, запобіжний захід змінено з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Цей захід діє до 18 грудня.

Відео дня

Чорного відпустили з-під варти в залі суду. Тепер він носитиме електронний браслет.

Як повідомляв УНІАН, 15 жовтня Київський районний суд Одеси продовжив арешт і визначив заставу в розмірі понад 53 млн грн власнику готелю «Токіо Стар» Вадиму Чорному.

Довідка. В Одесі в ніч на 17 серпня під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинуло 9 осіб. Серед них – жителі Одеської області (юнак, 2002 р. н. і дівчина, 2001 р. н.), двоє киян (чоловік, 1995 р. н. і жінка, 1996 р. н.), 58-річний житель Дніпропетровської області, харків'янин, 1984 р. н., 73-річна громадянка Австралії, а також жителька Сум та її 10-річна донька. У жовтні Приморський райсуд Одеси зобов'язав правоохоронців розслідувати обставини загибелі цієї дитини. Відповідний позов подав активіст Микола Коваль, який вважає, що батько дівчинки міг врятувати дружину і доньку, але з незрозумілих причин не зробив цього.

Власник готелю Чорний і старший адміністратор Ірина Паровик, у якої двоє малолітніх дітей, були заарештовані і поміщені в СІЗО. Співвласнику готелю і головному інженеру заочно повідомлено про підозру. Також серед підозрюваних – 30-річна жінка, яка чергувала в готелі в ніч пожежі.

Всім фігурантам закидають порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 270 КК України).

11 жовтня суд відпустив із СІЗО Паровик під нічний домашній арешт.