Зеленський назвав Альперіна одним з "хрещених батьків контрабанди" в Україні / V_Zelenskiy_official

Представники Національного антикорупційного бюро України затримали одеського бізнесмена Вадима Альперіна, якого президент Володимир Зеленський назвав «хрещеним батьком контрабанди в Україні».

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також"Подарунок нікому не дістанеться": адвокат оголошеного у розшук Зеленським Альперіна заявивши, що тією сам прийде у САП«Альперіна затримало НАБУ» – написав Тимошенко.

Відео дня

Як повідомили УНІАН джерела в правоохоронних органах, Альперін приїхав в офіс Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на допит, але там у холі його зустріли представники НАБУ.

«Його посадили в машину і повезли в НАБУ», – сказало джерело.

Як повідомляв УНІАН, правоохоронці затримали 10 осіб, серед яких семеро співробітників органів митного контролю, у зв'язку з порушенням митного законодавства. Перед цим заступник начальника Київської міської митниці в Державній фіскальній службі України Сергій Тупальський заявив про проведення обшуків у нього вдома.

За даними «Української правди», справа, в рамках якої правоохоронці провели спецоперацію, пов'язана з «одним з найвідоміших контрабандистів» України Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у 800 тисяч доларів.

Крім того, 26 листопада президент України Зеленський закликав допомогти з розшуком одного з «хрещених батьків контрабанди в Україні» Альперіна.

Сьогодні, 27 листопада, детективи НАБУ повідомили про підозру семи посадовим особам митниці та екс-чиновнику фіскальної служби у зв'язку з махінаціями на митниці.